A Papoutsanis vállalat

1870-ben, Plomari faluban, az első gőzgépes olívaolaj-feldolgozó üzemet építették Leszbosz szigetén, Dimitris Papoutsanis számára. Az olajbogyók préselésével a legkiválóbb minőségű extra szűz olíva olajat gyártotta. E „folyékony arany” egy kis részét megmentették, hogy tiszta,minőségi olívaolaj-szappant készítsenek. Így tették le az alapjait Európa egyik legnagyobb szappangyártó üzemének.

A Papoutsanis cég volt az első, aki a legkiválóbb olíva olajat használta, így az 1900-as években Olaszországba, Törökországba és az Egyesült Államokba exportált kiváló bőrápolási termékeket.

1913-ban a termelési létesítményeket áthelyezték Pireusba (Athén), ahol az első gyártósoros szappanokat gyártották. A vállalat 1972-es bővülése és az athéni tőzsdén való részvétel, ahol még mindig kereskedik, újragondolta az üzemét és Athén északi külvárosában költöztette.

2001 februárjában a Papoutsanis vállalat a folyamatos növekedése eredményeképpen a legkorszerűbb gyárat nyitotta meg Halkidában, Athénon kívül több mint 71,500 m²-en. Jelenleg Európa egyik legnagyobb szappangyártó üzeme, ahol a nyersanyagtól a címkézésig, figyelembe veszik a magas minőségi ellenőrzést.

A Papoutsanis vállalatnak jelenleg kb. 4000 db olajfája van.